Βολβιοί ή βροβιοί ξιδάτοι
( 4 άτομα )
Υ Λ Ι Κ Α
1 1 / 2 κιλό βολβιούς
1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
ξίδι , αλάτι
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Πλένουμε καλά τους βολβιούς και καθαρίζουμε το εξωτερικό τους περίβλημα, όπως τα κρεμμύδια. Τους βράζουμε σε νερό με αλάτι, για 20 – 30 λεπτά και κατόπιν, τους αφήνουμε σε καθαρό νερό για 2 – 3 μέρες, αλλάζοντάς το 2 – 3 φορές τη μέρα μέχρις ότου φύγει η πικράδα τους ( αν μας αρέσουν ελαφρώς πικροί, τους αφήνουμε λιγότερες μέρες στο νερό και τους αλατίζουμε λιγότερες φορές τη μέρα ). Μετά τους ξεπλένουμε και τους ρίχνουμε σ΄ ένα βάζο γεμάτο με ξίδι και από πάνω προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι λάδι, να κλείσουν οι διάδρομοι για να μην περνάει εύκολα ο αέρας.
|