Κατηγορίες
Banner Αριστερό 1
Newsletter Περισσότερα
Banner Αριστερό 2
Banner Αριστερό 3
Banner Αριστερό 4
Συνταγές » Ζιγούρι βραστό, πιλάφι

Περιγραφή

Ζιγούρι βραστό, πιλάφι
Ζιγούρι βραστό, πιλάφι

Ζιγούρι βραστό, πιλάφι 
  
( 6 άτομα )

 


Υ Λ Ι Κ Α

 

1.200 γρ. ζυγούρι

 2 νεροπότηρα ρύζι ( όχι σπυρωτό )

 2 κουταλιές σούπας στακοβούτυρο

 1 / 2 νεροπότηρο χυμό λεμονιού

 6 νεροπότηρα ζωμό

 αλάτι

 

 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

 

Πλένουμε καλά το κρέας και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά, για 1 ½ ώρα τουλάχιστον, ρίχνοντας μέσα στο νερό μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε το κρέας και σουρώνουμε το ζωμό του. Σε μία κατσαρόλα ξαναβράζουμε τον σουρωμένο ζωμό και ρίχνουμε το ρύζι, το οποίο και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει, μέχρι να τραβήξει όλο το ζωμό ( 20 λεπτά περίπου ). Καίμε το στακοβούτυρο σ΄ ένα μπρίκι, περιχύνουμε με αυτό το πιλάφι μας και τ΄ αφήνουμε σκεπασμένο για 5 λεπτά. Σερβίρεται χώρια το ρύζι από το κρέας. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού στο ρύζι, πέντε λεπτά πριν ψηθεί ( και πριν ρίξουμε το στακοβούτυρο).

 
 


 

 
<< Προηγούμενο  |   Επόμενο >>
Banner Δεξί 1 [200xX]
Banner Δεξί 2 [200xX]
Banner Δεξί 3
Banner Δεξί 4
Banner Δεξί 5