Ντάκος
( 4 άτομα )
Υ Λ Ι Κ Α
4 παξιμαδάκια κριθαρένια ( είναι στρογγυλά )
4 ώριμες τομάτες
αλάτι
λάδι
ρίγανη, αν θέλουμε
1 / 4 μυζήθρα
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Βρέχουμε τα παξιμάδια ελάχιστα, με νερό. Βάζουμε από μια κουταλιά της σούπας λάδι σε κάθε παξιμάδι, ή παραπάνω αν μας αρέσει. Τρίβουμε τη φρέσκια τομάτα και τη βάζουμε πάνω στα παξιμάδια. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ρίγανη και τη φρέσκια μυζήθρα πάνω από την τομάτα και ο ντάκος μας είναι έτοιμος.
|