Κατηγορίες
Banner Αριστερό 1
Newsletter Περισσότερα
Banner Αριστερό 2
Banner Αριστερό 3
Banner Αριστερό 4
Συνταγές » Ξεροτήγανα ( α )

Περιγραφή

Ξεροτήγανα ( α )
Ξεροτήγανα ( α )

Ξεροτήγανα ( α ) 
  

Υ Λ Ι Κ Α

 

Για το σιρόπι :

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. σούπας μέλι

1 αυγό

1 νεροπότηρο ζάχαρη

1 φλιτζανάκι καφέ γάλα

σουσάμι ( προαιρετικά )

½ φλιτζανάκι τσικουδιά

1 ποτήρι νερό

λάδι ( για το τηγάνισμα )

κανέλα

 

 Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

 

Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη με λίγο νερό, το αυγό, το γάλα και την τσικουδιά και ζυμώνουμε μέχρι να σφίξει η ζύμη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 – 2 ώρες.

Κατόπιν ανοίγουμε πάρα πολύ λεπτό φύλλο, το κόβουμε σε λουρίδες φάρδους 2 – 4 εκατοστών, το διπλώνουμε σε διάφορα σχέδια και το τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι ( το λάδι πρέπει να είναι μπόλικο ώστε τα ξεροτήγανα να κολυμπάνε σ΄αυτό ) , προσέχοντας όμως να μην κοκκινίσει αλλά να διατηρήσει το ξανθό του χρώμα.

Τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε. Κατόπιν, φτιάχνουμε το σιρόπι ( για 10-15 ξεροτήγανα) ως εξής : σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς, και τα αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά έως ότου δέσει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε διαρκώς για να μην κολλήσει. Μετά ρίχνουμε ένα – ένα τα ξεροτήγανα μέσα στο σιρόπι ( περασμένα σε μία οδοντογλυφίδα ) για 1-2 λεπτά, τα τραβάμε έξω, τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα και, αν θέλουμε, ρίχνουμε και λίγο σουσάμι καβουρντισμένο.

 
 


 

 
<< Προηγούμενο  |   Επόμενο >>
Banner Δεξί 1 [200xX]
Banner Δεξί 2 [200xX]
Banner Δεξί 3
Banner Δεξί 4
Banner Δεξί 5