Παράγεται από τις ποικιλίες Βήλανα, Θραψαθήρι από επιλεγμένους αμπελώνες της ορεινής επαρχίας της Σητείας με την χαμηλή στρεμματική απόδοση. Η οινοποίηση του γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες, αφού προηγουμένως γίνει στατική απολάσπωση.
Είναι ένας οίνος που μεταφέρει τα τυπικά χαρακτηριστικά της κρητικής γης στο ποτήρι σας.
Χρώμα : κιτρινοπράσινο
Άρωμα : διακριτικά αρώματα λεμονιού και πεπονιού.
Γεύση : εσπεριδοειδή και φρέσκα φρούτα. Ισορροπημένη και γεμάτη. Συνοδεύει άριστα τα θαλασσινά , το άσπρο κρέας με τις λεμονάτες σάλτσες, τα ζυμαρικά, σαλάτες.
Σερβίρεται σε θερμοκρασία 10 – 15ο C
|