Ραδίκια ή σταμναγκάθι
( 4 άτομα )
Υ Λ Ι Κ Α
1 κιλό ραδίκια ή σταμναγκάθι
1 λεμόνι
Λάδι , αλάτι
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε σε καυτό νερό για μισή ώρα. Κατόπιν, τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και προσθέτουμε το λάδι, το χυμό του λεμονιού και το αλάτι. Τα ραδίκια και το σταμναγκάθι τρώγονται και ωμά, χωρίς λάδι. Τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε και προσθέτουμε το λεμόνι και το αλάτι.
|