Σφακιανό γιαχνί ή τσιγαριστό
( 6 άτομα )
Υ Λ Ι Κ Α
1 1/ 2 κιλό ζυγούρι ( μπροστινό όχι μπούτι )
2 νεροπότηρα λάδι
Αλάτι , πιπέρι
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε να στεγνώσει σε μία λεκάνη για 2 – 3 ώρες. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και πριν κάψει βάζουμε το κρέας, ανακατεύοντάς το συχνά, σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρις ότου ασπρίσει. Κατόπιν, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, κλείνουμε την κατσαρόλα, κατεβάζουμε την φωτιά στο μισό και τ΄ αφήνουμε να ψηθεί για 1 1/ 2 – 2 1 / 2 ώρες.
Προσοχή : Δεν βάζουμε καθόλου νερό και σερβίρουμε το κρέας σχεδόν στεγνό και όχι να πλέει στο λάδι.
* Στην περιοχή των Σφακίων, αντί ζυγούρι χρησιμοποιείται αγρίμι ή φουριάρικο, κατσίκι δηλ. ελεύθερης βοσκής, τα οποία χαρακτηρίζονται από τη νοστιμιά τους και το σκούρο κρέας τους.
|