Χοχλιοί με πιλάφι
( 6 άτομα )
Υ Λ Ι Κ Α
1 κιλό χοχλιούς
2 / 3 νεροπότηρου λάδι
2 μέτριες ώριμες τομάτες
1 / 2 νεροπότηρο ρύζι απλό
Αλάτι , πιπέρι
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Μόλις κάψει το λάδι στην κατσαρόλα, βάζουμε τους χοχλιούς για 2 – 3 λεπτά. Αμέσως μετά αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τις τριμμένες τομάτες και τ΄ αφήνουμε να βράσουν για 15΄ σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν, προσθέτουμε 4 1/ 2 ποτήρια νερό και μόλις πάρει μία βράση, ρίχνουμε το ρύζι για 15 – 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντάς το συχνά για να μην κολλήσει.
|