Χοχλιοί στιφάδο
( 6 άτομα )
Υ Λ Ι Κ Α
1 κιλό χοχλιούς
1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
3 μέτριες ώριμες τομάτες
2 / 3 νεροπότηρου λάδι
Αλάτι , πιπέρι
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Μόλις κάψει το λάδι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τους χοχλιούς, ανακατεύουμε 2 – 3 φορές και μετά από 4 – 5 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια. Μετά από δύο βράσεις ( 5 λεπτά περίπου ) ρίχνουμε τις τριμμένες τομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 30 – 35 λεπτά.
|